mail

Oma tyyli

Sisustaessa ja remontoidessa omaa kotia kannattaa pitää muutama vinkki mielessä…
 
Kenelle sisustaa: Ota huomioon asukkaisen lukumäärä ja iät. Mieti miten kotona ollaan, tehdään ja asutaan. Kuulostaa itsestään selvältä mutta usein törmää ajatukseen siitä, että esimerkiksi olohuoneessa ja ruokailessa mietitään liikaa ”kun tulee vieraita” hetkeä. Toki jos päivällisvieraita käy on tilojen toimivuus silloin tärkeää, mutta ns arkioloissa asujille riittää kun löytyy istumapaikat niin syödessä kun oleilussa.  
 
Toimivuus: Kun kaikelle on paikka on siivoaminen ja siistinä pitäminen erittäin helppoa. Ei kerry ”roddalaatikoita” eikä tavaraa pyöri pitkin pöytiä ja lattioita jos ne saa helposti omille paikoilleen. 
 
Posti on yksi hankala sijoitettava. Lähes päivittäin se tulee, heti sitä ei kuitenkaan välttämättämättä avaa, mutta avattuaan se pitää laittaa ”hyvään paikkaan” koska usein siihen palaa viellä (lehdet, laskut, mainokset). 
Ratkaisu ehdotuksia: Lokerikko eteisessä, erittäin litteä laatikko (jolloin sinne ei mahdu muuta kerryttämään sotkua).
Kaunis laukku naulakkoon tai itsenäisesti roikkumaan (perintö, vintage, matkamuisto) jota ei välttämättä käytä mutta olisi kiva pitää esillä. Miksi ei samalla hyödynnä kauniita esineitä. Tarkoitus ei ole kerryttää laukkuun pitkältä ajalta postia mutta viimeisimmät ja esim laskut voi hyvin laittaa sinne jos tilaa on vähän. Laukku voi olla minkä kokoinen pikku olkalaukusta isompaan päiväkassiin. Kunhan sinne mahtuu posti ja näyttää kivalta omaan silmään.

Värit ja trendit: Molemmat muuttuvat vuosittain. Trendivärit ovat suunniteltu ja päätetty jo vuosien päähän josta auto, vaate, huonekalu, koru yms teollisuus osaavat tehdä ”oikeat” sävyt ja värit mallistoihinsa. Ei siis ole sattumaa että pastellisävyt kiertävät nyt kaikessa muotoilussa ja seuraavaksi mennään vihreän sävyihin… 

Suosittelen siis sisustamaan omien värimieltymysten mukaan ei niinkään trendien, ne kun ovat todennäköisesti muuttuneet siinä vaiheessa kun kaikki on ns valmista kotona. Lempivärit ja materaalit ympärillä tuntuvat pimeät talvetkin nautinnolisempina.

Kirjoitan väreistä ja niiden valinnoista sekä vinkkejä helpottamaan oman kodin värivalintoja myöhemmin…