DSC_0086

Finlayson <3 JAPAN

DSC_0088

Vuonna 1820 perustettu Finlayson on Suomen vanhimpia yrityksiä ja he tekevät sen ensimmäisenä. Finlayson tuo Japanilaista käsityötä Suomen markkinoille tutuilla kuoseilla japanilaisten lisenssivalmistajien näkemyksillä.

Kävin tutustumassa tänään Finlaysonin uusiin tuotteisiin teemaan kuuluvalla sushi lounaalla.

DSC_0100

Finlayson aloitti vuonna 2014 lisenssoinnin Japanissa ja nyt lisenssin valmistajia on seitsemäntoista. Japanilaisen Kamawanun valmistamista tuotteista osa on tehty käsin meiji-kaudelta peräisin olevalla chusen -tekniikalla. Kangas värjätään käsin merilevätahnaa apuna käyttäen ja nähdessäni videon sen valmistuksesta vaikutuin ja ihastuin ajatukseen, että kaikki pussukat todella ovat uniikkeja ja kahta samanlaista ei ole. Koska kaikki tehdään käsin on tuotanto tietenkin hitaampaa ja siksi myös saatavuus rajallista. Sain itselleni ihanan keltaisen elefantti pussukan, jossa söpönä yksityiskohtana on sulkuklipsissä pienet F kirjaimet. Suloinen, kaunis ja taatusti uniikki.

DSC_0097

IMG_1216

IMG_1195

IMG_1203

Muu tuotevalikoima kuten reput, tyynyt, kassit, kankaat, lakanat, keittiötavarat ja asusteet seuraavat samaa kaunista kuviota kirkkaista väreistä aina harmooniisiin murrettuihin sävyihin. Ne ovat tehty samoista kuoseista, mutta ei samalla käsinteko tekniikalla kuin pussit ja pussukat. Suosittelen tutustumaan valikoimaan Finlaysonin sivuilla, joiden kautta niitä voi myös suoraan tilata. Itse tykästyin tuotteisiin kovasti ja harmaansävyt, jotka Skandinaavisessa sisustuksessa näkyy vahvasti on hauskasti esillä tutuilla Finlaysonin. #finlayson

DSC_0091