IMG_8194

That was it…

IMG_7467

DSC_0975

DSC_0980

Todella ihana, ansaittu ja hyvin nautittu loma takana. Kolmeen viikkoon mahtuu kyllä kaikenlaista, kuten tähän tekstiinkin. Kolme korvatulehdusta, kaksi silmätulehdusta, muutamat vatsataudit, kadonneet lelut ja pari sairaalakäyntiä edellisistä johtuen. Jouluaattona laitettiin mekot päälle, tukat kiharalle, helyt kaulaan ja juuri kun istahdettiin kauniisti katettuun pöytään mielettömän bändin soittaessa ja laulaessa taustalla päättää perheemme nuorimmainen oksentaa kaaressa pöydälle. No mieheni lähti viemään pikku miestä pesulle ja vaatteiden vaihtoon. Viereisellä nurmikolla oli lapsille järjestetty tivolin tyyppistä ohjelmaa eri pelipisteineen istuessani kahdestaan 3v tyttäreni kanssa, joka ei todellakaan malttanu istua pöydässä tuijottaessaan action tivolia. No saimme kuitenkin pojat hetkeksi takaisin ja pika pika dinneri, jonka jälkeen vein pikku oksuilijan nukkumaan ja loput perheestä meni keräämään palkintoja peleistä. Ei mennyt ihan putkeen, mutta eipä jouluaatto muutenkaan poikennut muista lomapäivistä, joten ei haitannut katkennut ilta. Naureskellen mentiin kaikki ajoissa nukkumaan ja aamulla oli pikku mieskin taas vedossa.

IMG_0069

Automatkat Bangkokin ja Huahinin välllä meni ihanan kivuttomasti molempiin suuntiin lasten kattoessa leffoja ja meidän näplätessä luureja, kun autossa oli valmiina screenit ja dvd:t ja hetken istuma huilin saaneille vanhemmille, wifi. Sen seurauksena tosin 3v ilmoitti aina taxiin istuessaan että haluaisi katsoa pingviinejä.

Kesällä ajaessamme italiassa tietulliin ja mieheni maksaessa huuteli 3v takapenkiltä, että hän ottaisi hampurilaisen…luojan kiitos neito kassalla ei ymmärtänyt mitä takapenkiltä kuului enkä jäänyt mäkkärin drivein luukulla käynnistä kiinni hänelle.

DSC_0947

IMG_8280

Hotellien clubcarit toimivat myös babysittereinä pojallemme, joka istui kuin tauti niissä aina sinne päästyään. Bangkokin Kempinski-hotellin ovimiehet tulivat jopa hakemaan pikkumiehen sisältä vain viedäkseen hänet ajelulle ympäri hotellin pihaa, liikuttavan ihanaa toimintaa.
Poikani ylitsevuotava autointoilu näkyy ja kuuluu joka paikassa. Aamiaisella paremman puuttessa ajoi hän pikku croissantilla (sori, voisarvella) ympäri pöytää päristellen samalla pikku suutaan… what can you do, he LOVES cars…

IMG_0107

Mahtava reissu, ystävystyimme ihaniin ihmisiin ympäri maailmaa. Sain jopa yhden parhaista ystävistäni yöksi luoksemme läpikulku matkallaan. Lapset oppivat taas uusia asioita, kieltä ja kulttuuria. Tosin molemmat pellava päämme löytyvät noin kahden sadan aasialaisen kuvakirjastosta ja selfie kuvista. Ulkomailla ihmisten suhtauminen lapsiin on ihailtavan hellää, rakastavaa ja aitoa.  Ravintoloissa henkilökunta tuli itse hakemaan lapsia puuhailemaan kaikenlaista,  jolloin dinneri hetki piteni hiukan ja saimme istuskella ja nauttia olosta vähän pidempään.

DSC_0661

DSC_0163

Muutamia must juttuja Taimaassa ja Bangkokissa mielestäni on joista kirjoitan erikseen…

Nyt takasin sorvin ääreen ja hihat heilumaan!