IMG_0015

THE Barai Spa

Nyt täytyy esitellä niin upea ilmestys etten osaa edes sanoin kuvailla kuinka kaunis ja mahtava paikka on. Kuvat eivät mitenkään tee oikeutta paikalle. Kysessä on Huahinissa Hyatt Regency hotelissa olevasta Barai Spa:sta. Olen käynyt useissa kauniissa ja upeissa Spa hoitoloissa niin suomessa kuin maailmallakin, mutta tämä on ainutlaatuinen ja vastaan ei varmasti tule toista.

Thaimaalainen arkkitehti Lek Bunnag on suunnitellut koko rakennuksen vain Spa käyttötarkoitusta varten. Hänen kuvauksensa paikasta on, että The Barai on vartalon, mielen ja sielun matka arkkitehtuuri oppaanaan ja se jos mikä kuvaa sitä täydellisesti.

Rakennuksesta ei näy ulospäin kuin seinän läpi menevät tähdet. Sisääntulo on huomaamaton aukko josta kuitenkin aukeaa mieletön, kaunis ja loputtomalta tuntuva valaistu tie. Kaikki kulkuaukot, kuten tämänkin, josta käännytään ”sisään” tuntuu ilmestyvän kuin tyhjästä. Kapean käytävän päästä aukeaa iso aukio, jonka keskellä on iso allas. Koko rakennus, seiniä ja lattipintaa myöten on terrakotan väristä savi/betonia.

Odotustila, johon jo valaistuskäytävällä vastaantullut vastaanottaja ohjaa on yksinkertaisuudessa lumoava. Huone on tarkoitettu yhdelle asiakkaalle kerralla ja hoitolassa olo tuntuukin, kuin olisi koko rakennuksessa yksin. Jokainen yksityiskohta, aina henkilökunnan käytöksestä lähtien on mietitty ja suunniteltu. Mitään ei itse kirjoiteta tai tehdä ja vastaukset annetaan suullisesti vain muutamaan terveyskysymykseen. Huonessa soiva musiiki tai luonnon äänet valitaan ennen hoidon alkua listasta, nimillä Earth, Air, Fire…riippuen haluatko rauhoittumista, rentoutumista, mielenpuhdistumista…Hoitajan saattaessa hoitohuoneeseen, on matka henkeäsalpaavan kaunis. Kulkuaukoista kulkiessa kävellään välillä isojen kivilaattojen muodostamaa polkua ja niiden välissä olevaan hiekkaan on piirretty kauniita kuvioita, jotka jatkuvat niin odotustilan pöydän sisällä olevassa hiekassa kuin muualla kulkukäytävillä. Tilaa ja paikkaa on erittäin vaikea kuvailla ja kuten sanoin kuvat eivät missään nimessä tee oikeutta paikalle. Paikka on yhtä kaunis niin päivällä kuin pimeällä myöhäisellä illalla. Paikasta teki ehkä vielä taianomaisemman taivaalla loistava täysikuu, joka heijastui valtavan altaan pintaan mennessäni hoitoon. Hoitohuonedein katossa olevat tähti kattoikkunat, korkeat tummat peilit, burgundynpunaiset lakanat ja peitteet hoitopedeillä tekivät tilasta jumalallisen.

Jos ikinä mahdollista ja kohdalle osuu huahin, niin suosittelen ehdottomasti käymään hoidossa täällä. Siellä voi myös yöpyä muutaman yön Span omassa sviitissä. Se tekeekin kokemuksesta syyn matkustaa vaikka vain päiväksi Huahiniin.

Ehdottomasti näkemisen ja kokemisen arvoinen elämys!

(Jälleen kerran Nikon odotti huoneessa ja kuvat otin iphonella, siksi laatu ja valo on mitä on…myöskin osa otettu pimeällä illalla…)

IMG_0003

IMG_0008 IMG_0009 IMG_0014

IMG_0022 IMG_0027 IMG_0034 IMG_0035 IMG_0037 IMG_0040

IMG_0043

IMG_0056 IMG_0058 IMG_0059 IMG_0060

IMG_0061 IMG_0062

IMG_0018