DSC_0967

Island checking…

Olen koko ikäni heilunut saaristossa ja veneillyt aina. Se kuuluu kesään ja on ihana tapa tutustua uusiin paikkoihin. Siispä täälläkin halusimme mennä merelle ja katselemaan paikkoja mereltä käsin. Vuokrasimme veneen kuskeineen ja apupoikineen,  heitimme kamat kasiin ja lapset veneeseen ja vamos!

DSC_0755

DSC_0932

DSC_0923

DSC_0845 (1)

DSC_0950

DSC_0832

DSC_0829

DSC_1032 (1)

Ajeltuamme vajaan tunnin verran tulimme jonkin saaren rannalle. No sinne ei tarvinnut mennä, koska ranta kuhisi veneitä ja ihmisiä. Kiinalaisia tuntuu riittävän maailma joka kolkkaan ja heitä oli paikat täynnä monen muun kansalaisuuden lisäksi. En ole koskaan matkustanut täälläpäin sesonki aikaan (paitsi työmatkoilla), joten olen aina nauttinut rauhallisuudesta ja ihmisten vähyydestä, mutta nyt tuntuu väkimäärä kasvavan ja tässä sen todella huomasi. No jatkettiin matkaa ja löytyihän ihanan rauhallinen ranta. Siellä oli kaksi muuta venettä, jotka kuitenkin lähtivät melko pian tultuamme ja saimme nauttia rannasta ihan keskenämme. Se oli kaunis, ihana ja rauhallinen. Joimme kookosvedet suoraan kookoksesta ja ennen lähtöä tankkasimme vielä hedelmä välipalat ja jatkoimme matkaa. Suosittelen oman veneen vuokrausta juuri tästä syytä, että lähteminen ja määränpää on sinun päätettävissä eikä ketään ”ulkopuolista” tarvitse odotella.

DSC_1065

IMG_0011

IMG_0027

IMG_0033

Vuokraveneillä on kuitenkin reitit ja kohteet, joita he ehdottelevat, mutta päätimme itse minne ja milloin menemme ja halusimme käydä The Beach leffan kuvaus saaressa ja sen rannalla. Päätöksemme toimi hyvin, sillä saapuessamme sinne ei siellä ollut kun muutama vene ja saimme nauttia super kauniista maisemista ja lapset ihmettelivät itseni ohella hiekan hienoutta. Se oli kuin jauhoa. Kiertelimme saarta ja palatessamme rannalle oli se muuttunut intialaiseksi basaariksi ilman intialaisia. Ihmisiä oli kuin pipoa. Oman veneen paikannus ja eikun uimaan sitä kohti. Ajoimme vielä muutamille kauniille paikoille ja uimme hetken, kunnes päätimme lähteä ”kotia” kohden ja saimme lapset mukavasti päiväunille moottorin huristessa ja lämpimän tuulen vireessä.

Veneen vuokraus on ihana tapa päästä sellaisiin paikkoihin mistä yleensä näkee vain kuvia postikorteissa. Tyhjiä paratiisipaikkoja ja uskomattoman kauniita rantoja. Useat eivät lähtisi pienten lasten kanssa tällaisille, mutta ennakoimme tarpeet etukäteen ja sen mukaan hoidamme järjestelyt. Kuten, että veneessä mahdollisuus maata varjossa, matkapotta laukussa, tarpeeksi syötävää ja juotavaa (jotka tilasimme veneen varauksen yhteydessä) ja tilaa liikkua. Jokainen tuntee oman lapsensa ja heidän tarpeet huomioiden onnistuu veneretket loistavasti. Lainasin hotellilta lapsille pelastutliivit mukaan ja veneen käytössäännöt he jo osaavatkin.

Suosittelen lämpimästi,

Heidi