DSC_0907

First stop, Krabi…

Vietämme siis loppuvuoden reissussa Thaimaassa. (Kotona asustelee ystävä perhe ulkomailta, että ei se tyhjänä nökötä 😉 ) Ensimmäinen kerta elämässäni, kun olen joulun muualla, kuin kotona ja vanhempieni kanssa. Haikea olo oli ensin, mutta tein tietoisen päätöksen jo muutto vaiheessa, kun pakkasin kaikki joulu ja Hanukah koristeet varastoon. Ensi vuonna sitten tuplasti kaikkea.

Tulimme ensin Krabille, jossa paikkana on super ihana luonnonpuiston sisällä oleva resortti. Tänne pitää tulla veneellä eikä täältä ole mahdollisuutta edes päästä pois muuta kuin kävellen vuoren yli. Kaipasimme lomaa ja yhdessäoloa, joten tämä paikka on täydellinen siihen tarkoitukseen. Kävimme yhtenä iltana veneellä ns Keskustassa ja parasosa reissusta taisi olla venematka takaisin.

DSC_0661

Olen saanut mahdollisuuden elämässä matkustaa paljon ja olen nähnyt paljon maailmaa. Nykyään minusta on kuitenkin tullut sen verran mukavuuden haluinen että reppureissamaan minua ei enää helpolla saisi. Päämäärätön reissaaminen ilman minkäälaista runkoa oli hauskaa joskus, mutta nykyään kaipaan tiettyjä asioita ja hieman edes runkoa reissun pohjalle. Emme me nytkään ole kaikkea lyöneet lukkoon ja viimenen etappi viellä auki. Se mennään fiilis pohjalta, mutta kyllä me tiedämme, että missä asumme, jos päätämme vaihtaa vielä viimeistä reissu kohdetta. Lapsemme ovat saaneet myös mahdollisuuden matkustaa paljon ympäriinsä ja nautin kun huomaan heidän omaksuvan eri maiden kulttuurit ja tavat. Tänään todistimme kuinka 3v neitomme kävi tilaamassa itselleen ja veljelleen jälkiruuat ravintolassa lounaalla ja kiittää, sekä tervehtiin Thain kielellä sujuvasti.

DSC_0068

DSC_0660

Minulle on tärkeää että he saavat kokea eri kulttuurit niinkuin ne ovat ja siksi tämä luonnonpuisto ympärillä on ihana. Täällä on apinoita ympäriinsä vaikka kuinka paljon ja ohjeina on pitää huoneiden ovet lukossa tai apinat tulevat sisään telmimään sängyille ja napsimaan herkkuja. Oma vika siis jos he pääsevät huoneisiin. Tämä on heidän asuinalue ja ihmisten pitää kunnioittaa sitä ja antaa heille oma rauha. Ei siis ketjukaulaisia raukkoja viihdyttämässä heidän kurjuudesta tietämättömiä turisteja vaan onnellisia villejä eläimiä, jotka saavat elää omassa ympäristössään perheidensä kanssa. Täällä ne pyörivät ja tulevat vastaan milloin missäkin. Tyttäreni on aivan hullaantunut eikä tahdo ymmärtää, että ne eivät taida kaivata hänen hellää ja rakastavaa kosketusta. Erittäin vahva ”Miksi?” vaihe tuo vielä oman mausteen keskusteluihimme ja vastaus ”Miks ei?” tai ”Siksi” ei mene enää loppuvaiheessa läpi. Vinkkejä miksi apinat tykkää banaanista? Miksi kuu on niin iso? Miksi on maapallo ja tähdet? oleviin kysymyksiin, vastauksia otetaan vastaan 😉

DSC_0528

DSC_0607

IMG_7431

DSC_0550