IMG_0044

Holiday at last…

Pahoittelen kuvien huonoa laatua. Huolimatta siitä etten kuvaa ihmisiä vaan sisustusta, niin en viitsinyt kaivaa Nikonia esiin paikassa, missä ihmiset haluavat olla rauhassa. Osaa kuvista jouduin vaalentamaan, sillä muuten niistä ei olisi nähnyt mitään. Valaistus vaihteli hiukan, mutta oli aavistuksen hämärä ja kotoisa tunnelma valtavasta tilasta huolimatta. Oikea valaistus on niin tärkeää!!

IMG_0048

IMG_0043

IMG_0034

IMG_0041

IMG_0042

Vihdoin ja viimein koitti päivä kun meidän perhe pääsi lähtemään lomalle. En muista että näin ohjelma täyteistä syksyä olisi milloinkaan ollut. Sain onneksi kaiken siihen pisteeseen että tammikuussa palatessamme on helppo jatkaa. Tämä tarkoitti myös sitä, että 2h ennen lähtöä tein viimeiset hommat.

IMG_0022

IMG_0020

Matkaan päästiin ja 24h matkusatamisessa meni, vaikkakaan kohde ei ole niin kaukana mutta otimme vauhtia Istanbulista, jossa oli ensimmäinen vaihto. Sitä tämä postaus myös koskee.
Nimittäin istanbulin kentän Turkish Airlines Loungea. Olen käynyt kymmeniä ja kymmeniä loungeja läpi ympäri maailman aina Tahitilla asti, mutta nyt täytyy sanoa että Lounge sana on hieman mieto viittaus tästä paikasta. 2 kerroksinen tila, joka on 5900m2 ja jonne mahtuu 1000 ihmistä yhtä aikaa, vaatii tilasuunnittelulta melkoisen paljon. Tilaa on kasvatettu kerran mutta yhteneväisyys jatkuu huomaamatta. Pyöreät muodot, akustiikka ja minun lempi aihe valaistus on kivasti toteutettu tässä alueessa. Pyöreät muodot niin katossa kuin seinissä jakaa tilat omiin osiin. Bilis nurkkaus, jossa kirjahyllyt ympärillä tuo vanhan kartano fiiliksen. Kahvila kuja, chillaus sohva ryhmiä, baareja, 15 erilaisten oliivien lajitelmia joka puolella. Jos tekee mieli klassista konserttia voi napata popcornit mukaan ja mennä isoihin nojatuoleihin puoliksi makaamaan ja nauttimaan mielettömästä akustiikasta. Lapsille tietysti oma alue missä omat herkkukorit tarjolla, sekä pleikkaripeli piste. Alakerrasta löytyy vielä enemmän osioita ja vahvasti epäilen syytä miksi juuri Istanbul sattui meidän reitin varrelle nimittäin golf simulaattori ja pienoiskilpa-autorata. Molemmissa innokkaita aikuisia miehiä hihkumassa kuin pienet pojat ja autoradalla ei pysähdystä paljoa kerinnyt olemaan. Erilaisia ruoka pisteitä ja oikeita pizzauuneja tuottamassa mitä ihanimpia herkkuja. Varmasti ruokaa joka makuun niin terveellisestä salaatti baarista aina Turkkislais rinkeli kärryjä myöten, Oma teebaari, sekä kaikki kymmenet pienet herkkupisteet. Palveluista löytyy hierojia jotka bongailevat hierottavia kohteita ympäri loungea, 30minuutin pesulapalvelu, tietysti suihkut ja lepo huoneet. Mainitessani nyt muutamat jutut sieltä. Suosittelen vahvasti käymään jos osuu reitin varrelle. Hauskasti ja viihtyisästi toteutettu ja miellyttävän ilmapiirin takia viihtyvyys taattu.

IMG_0014

IMG_0025

 

IMG_0031IMG_0027

IMG_0029

IMG_0033

IMG_0038

IMG_0050