DSC_0421

Black setting

Se on uskottava, se on tyylikäs, sen kanssa sopii melkein mikä vaan, se kaventaa, se hillitsee, sen avulla osoitetaan kunnioitusta, se on juhlava, se on cool, se on Musta!

DSC_0391

DSC_0491

Aihe josta on monta postausta odottamassa, mutta ensin pienellä esiintuonnilla. Musta kattaus.
Pää täynnä ideoita ja mielikuvitus villinä laukkaamassa päädyin kattaukseen, jonka väri maailma miellyttää näin jo alkaneena syksynä eniten. Kattaus, joka pienillä muutoksilla toimii niin lounaalla kuin illallisellakin.

DSC_0400

DSC_0446

Syksyn helmiä on pimenevät illat ja niiden ansiosta esiin pulpahtavat kynttilät. Voisin elää pelkällä kynttilän valolla ja mikään ei mielestäni tuo kauniimpaa tunnelmaa kuin kynttilänvalo. Päivällä auringon mennessä pilveen pääsee se jo näyttämään ihanan lämpimän valonsa mutta pimeänä iltana se on täydellisin. Ei ole montaa iltaa viikossa syksyisin ja talvisin, kun meidän kodissa ei pala kynttilät.

DSC_0608

Päivä ja ilta kattauksessa eroja kannattaa kuitenkin pitää. Päivällä mustan vastavärinä kirkkaampi valkoinen ja siksi pöydällä on vain tabletit ja auringon valo saa heijastaa lasipinnasta samalla kun tulee sisään ikkunoista. Illalla niin kovasti pitämäni pellava pöytäliina murretun beigen sävyssä pehmentää kattausta ja kynttilöiden valo saa rauhassa lepattaa ilman heijasteita.

DSC_0585

DSC_0573

DSC_0510 DSC_0575 (1)

 

Kattauksien värimaailmaa miten aina ensin mitä ruokaa on tarkoitus syödä tai lähinnä sen väriä. Sikke Sumarin super herkullinen tuorehernekeitto (Resepti) sopii kuin nenä päähän kirkastamaan mustan ja valkoisen ja murrettujen värien harmoniaa. Resepti, jonka löysin pari vuotta sitten on helppouden ja herkkullisuuden ansiosta ajanut tiensä meidän ruokapöytään. Kannattaa kokeilla.

DSC_0421